Phoenix's Trends Interview

04 April 2013

250 per jaar. Dat is het aantal opdrachten dat hr-specialist Phoenix Executive op jaarbasis uitvoert. De naam van de kmo met negen teamleden doet vermoeden dat het om een klassieke headhunter gaat die op zoek gaat naar topprofielen.

“Toch is Phoenix Executive anders”, zegt Vera Klaus, managing partner en een van de oprichters van het bedrijf. “Wij werken in het verlengde van de executive searchers. Phoenix is een outsourcingbedrijf voor executive search headhunters en we zijn een van de weinige bedrijven in Europa die deze activiteiten uitvoeren. Het unieke is dat we met acht nationaliteiten en in zestien talen vacatures invullen in alle industriesegmenten over de hele wereld. Ik geef een voorbeeld. Als een groot bedrijf van plan is een aantal vestigingen te openen in een groeiland, dan moeten we een beeld kunnen geven van hoe de markt van topprofielen er in dat land uitziet.”

Het bedrijf krijgt die vragen niet alleen van executive searchers, ook van bedrijven die Phoenix vragen om in drie dagen een beeld te geven van een arbeidsmarkt. Klaus, die zelf een taalopleiding achter de rug heeft, is al jaren in de sector actief. Ze werkte jaren voor de executive searcher Milar, een bedrijf dat niet meer bestaat. Phoenix leidt ze samen met Christine Heeger. Klaus is het voorbije jaar vooral bezig geweest met invullen van vacatures in de autosector. “Niet ideaal, als je bedenkt wat met Ford gebeurt. Maar we spelen met Phoenix Executive in op de trends van bedrijven in automotive om hun productie-eenheden te verplaatsen naar Rusland en Brazilië. Phoenix Executive werkt wereldwijd, dus we merken nu dat bedrijven hun focus verleggen naar die BRIC-landen. Met als gevolg dat wij op dit ogenblik heel veel opdrachten krijgen om daar vacatures in te vullen.” Het bedrijf is ook zeer actief in China en India, in sectoren van farma tot consumentengoederen.

News and Events

09 November 2017
10 November 2016
12 June 2015
13 November 2014
20 October 2014
19 September 2014
17 November 2013
04 April 2013
15 March 2013

FRIENDS OF PHOENIX